czwartek, 27 marca 2014

Szybkie kanapki z pieczonymi warzywami


Zostały mi pieczone warzywa - marchewka i seler, na parapecie zieleni się szczypiorek, a na stole leży bochenek domowego żytniego chleba .
Więc co będzie na śniadanie? Zgadliście;) kanapki... z serkiem i szczypiorkiem, z pieczonymi warzywami, oliwkami... Nie ma tu dokładnych proporcji składników. Pełen spontan - bardzo szybkie i bardzo pyszne!

Potrzebne będą:
kilka kromek chleba
100g twarogu lub serka śmietankowego (oraz 1-2 łyżki jogurtu, jeśli serek jest zbyt gęsty)
pęczek szczypiorku
pieczone warzywa (marchew, seler, pietruszka)
oliwki
szczypta morskiej soli

Szczypiorek posiekać, wymieszać z serkiem, doprawić do smaku. Kromki chleba posmarować serkiem, wyłożyć warzywa, pokrojone oliwki.
Smacznego:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Drukuj