czwartek, 3 marca 2016

Drobiowe kotlety z serem

Wpadam na chwilę tylko, zostawiam Wam przepis na przepyszne kotleciki drobiowe i zmykam do obowiązków:)

Składniki:
400g filetu z kurczaka
100g żółtego sera
1 łyżka majonezu
1 duże jajko
2 łyżki kaszy manny
1 szalotka
sól
pieprz
tymianek
bułka tarta do panierowania
olej do smażenia

Mięso pokroić w bardzo drobną kostkę. Ser zetrzeć na dużych oczkach. Szalotkę posiekać drobno. Wszystkie składniki połączyć, wymieszać, doprawić do smaku. Z masy formować kotlety, obtaczając w bułce tartej. Smażyć na złoto z obu stron, przykryć i dusić na małym ogniu 15 minut.
Smacznego!

15 komentarzy:

  1. Polubiłam takie kotlety racuszki:)

    OdpowiedzUsuń
  2. takie kotleciki robię w formie placuszków, ale te też chętnie bym wypróbowała.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. placuszkowe również robię, zazwyczaj jeszcze z dodatkami typu papryka czy pieczarki

      Usuń
  3. Drobiowe kotleciki lubię w wielu wydaniach. A już jak występują w towarzystwie sera to jest pyszotka :) Super, na obiadek ekstra pomysł. POzdrowionka :) :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Świetne są te kotleciki, dzisiaj u mnie podobny obiad :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Ale ładnie zarumienione :D Nie obraziłybyśmy się gdyby tak po jednym kotleciku zaserwowano nam na obiad :D

    OdpowiedzUsuń
  6. Aż ślinotoku dostałam na samą myśl o takich kotlecikach, mniam !

    OdpowiedzUsuń
  7. Przepiękny widok, jakie równe, rumiane...cudne :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Dodałam sobie do przepisów! Wyglądają przepysznie! U mnie konkurs! Zapraszam na melodylaniella.blogspot.com.

    OdpowiedzUsuń
  9. Takie kotleciki to i ja chętnie zjem :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Chętnie spróbuję takiej wersji kotletów, rumiane i zapewne pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Dziś u mnie na obiad :D:D pyszna ta wersja, wmieszałam tylko natkę pietruszki, a co :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. już byłam u Ciebie i wirtualnie zjadłam kilka;)

      Usuń

Drukuj