poniedziałek, 6 marca 2017

Warsztaty motywacyjne w Akademii Smaku Sokołów


W jeden w mroźnych i śnieżnych dni lutego z Martą i Edytą pojechałyśmy na warsztaty do Akademii Smaku. W bajkowej scenerii dworu przywitała nas dyrektor ds PR i komunikacji firmy Sokołów SA Aleksandra Chalimoniuk, szef kuchni Dominik Moskalenko oraz trener design thinking Luiza Olichwier-Skwierawska. Czekał nas dzień pełen ciekawych wyzwań, ale nie tylko tych kulinarnych.


Warsztaty były nieco inne, niż dotychczas, ponieważ sporą ilość czasu poświęciliśmy na znalezienie sposobu na dotrzymywanie postanowień noworocznych. Każdy kiedyś stawia przed sobą nowe wyzwania, plany do realizacji, a nadejście nowego roku niemal zawsze wiąże się z wyznaczeniem sobie jakichś celów, do których dążymy i które chcemy urzeczywistnić. Dzięki warsztatom mogłam odkryć kilka sposobów, dzięki którym realizacja tych planów staje się prostsza, a sam cel przestaje się wydawać tak odległy. Przełamanie dotychczasowego sposobu myślenia, odkrywanie w sobie nowych umiejętności i spojrzenie z innej perspektywy to tylko niektóre sposoby na skutecznie dotrzymywanie postanowień.


I choć ta cześć warsztatów była wciągająca i bardzo ciekawa, nie mogłam się doczekać, kiedy będziemy mogły pójść od kuchni, by wspólnie z Dominikiem ugotować coś pysznego. Większość postanowień noworocznych zazwyczaj dotyczy zdrowego trybu życia. No, przyznawać się, kto chociaż raz nie obiecywał sobie, że od poniedziałku zacznie regularnie biegać, chodzić na siłownię, fitness albo całkowicie zrezygnuje ze słodyczy, lub wprowadzi do swojej diety więcej warzyw? Menu przygotowanie przez szefa kuchni poniekąd wtórowało tym postanowieniom.


Przygotowaliśmy klasyczną sałatkę Cezar w odchudzonej wersji - z filetem maślanym oraz sosem jogurtowym. Danie główne również kusiło smakiem - pieczona polędwica i comber z jelenia z pieczonymi warzywami i kaszotto z płatków owsianych. Nie mogło obejść się bez deseru, ale był to niezwykle zdrowy deser - kulki pozytywnej energii, przygotowane z daktyli, orzechów, wiórków kokosowych i kakao.

 


Po tak pysznym posiłku i interesujących warsztatach z pewnością poziom motywacji w dotrzymywaniu postanowień noworocznych u mnie osobiście wzrósł kilkakrotnie:)

Dziękuję Organizatorom za kolejne wspaniałe spotkanie w Akademii Smaku oraz za zdjęcia!

6 komentarzy:

  1. Bardzo fajna relacja. :-) Świetne fotki :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Nigdy nie byłam na takich warsztatach, ale coś mi się wydaje, że doskonale bym się tam odnalazła.! :) No po prostu rewelacja!
    Pozdrowionka serdeczne:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Super warsztaty, mnie smakowałyby bardzo deser:) <3

    OdpowiedzUsuń
  4. Super inicjatywa, bez dwóch zdań :D

    OdpowiedzUsuń

Drukuj