niedziela, 23 kwietnia 2017

Śledzie z awokado i szczypiorkiem

 

Szybko zleciał ten tydzień, ale zdążyłam już nawet się stęsknić za blogowaniem:) Co prawda Wielkanoc już za nami, ale świętujemy przez cały tydzień, dlatego chcę podzielić się z Wami pomysłem na coś bardzo prostego, a zarazem tak pysznego, że wszyscy prosili mnie o przepis na tę przystawkę. Śledzie z awokado i szczypiorkiem zrobiły u nas furorę podczas niejednej imprezy w ubiegłym tygodniu. Zaledwie kilka składników wystarczyło, by zaskoczyć gości. Awokado, które samo w sobie jest dla mnie "bezpłciowe", wręcz aż się prosi o jakiś wyrazisty w smaku dodatek. I marynowane śledzie z olejem wiejskim od firmy SEKO pasowały tu w sam raz.
Ten przepis dodaję do akcji WIELKANOCNE PRZEPISY SEKO, ale takie danie sprawdzi się nie tylko podczas Świąt:) 

Składniki:
1 dojrzałe awokado
5 marynowanych filetów śledzi z Beczki śledzi z olejem wiejskim SEKO
pęczek szczypiorku

Awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę, zdjąć skórkę, miąższ pokroić w plastry.
Śledzie pokroić w skośne kawałki.
Szczypiorek umyć i posiekać.
Na talerz wykładać na przemian kawałki awokado i śledzi, posypać szczypiorkiem.
Smacznego!


7 komentarzy:

  1. Takich śledzików jeszcze nie jadłam, ale chętnie wypróbuję :)

    OdpowiedzUsuń
  2. nie łączyłam nigdy śledzi i awokado, fajna para:)

    OdpowiedzUsuń
  3. śledzi z awokado nie łączyłam :) ale chętnie spróbuję :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ale nabrałyśmy ochoty na awokado ze szczypiorkiem <3

    OdpowiedzUsuń
  5. Takiego połączenia jeszcze nie próbowałam! Pysznie się prezentuje :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Wspaniale się prezentuje :) Śledzia z awokado nie miałam okazji próbować.

    OdpowiedzUsuń
  7. To naprawdę wspaniała propozycja i ciekawy pomysł na śledzie..
    Bardzo mi się podobają takie smaki.
    Podane wspaniale i smakowicie. Nic, tylko jeść!
    Pozdrowionka serdeczne! :)

    OdpowiedzUsuń

Drukuj