tag:blogger.com,1999:blog-5585268957740339222.post3406904533062525539..comments2024-03-28T12:45:38.798+01:00Comments on Obiad gotowy!: Czebureki (чебуреки)Julianna Bednarczukhttp://www.blogger.com/profile/10791553653980358338noreply@blogger.comBlogger33125tag:blogger.com,1999:blog-5585268957740339222.post-47266635408789499602023-09-10T13:19:29.295+02:002023-09-10T13:19:29.295+02:00Po przeszukaniu internetu i po przeczytaniu niezli...Po przeszukaniu internetu i po przeczytaniu niezliczonej ilości przepisów na czeburaki, na pierwszy raz wybrałam właśnie ten. I to jest to czego oczekiwałam, niesamowicie pyszne!!!!! Cienka warstwa surowego farszu usmażona idealnie, wilgotna a ciasto cieniutkie, chrupiące i te pęcherzyki! Do tego barszcz 👌🏻 😋Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5585268957740339222.post-34379144272488708892023-02-15T11:55:12.962+01:002023-02-15T11:55:12.962+01:00Może i pani mieszka w Ukrainie 20 lat, ale ja o cz...Może i pani mieszka w Ukrainie 20 lat, ale ja o czeburakach rozmawiam z Tatarkami i w życiu się ich nie piecze i za żadne skarby nie daje się gotowanego mięsa, bo to w ogóle nie jest wtedy czeburakiem. Myślę, że pani pomyliła to z pierogami. <br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5585268957740339222.post-54485472193435770102023-01-15T13:06:24.151+01:002023-01-15T13:06:24.151+01:00Tak się składa, że wiem, jak wyglądają i smakują k...Tak się składa, że wiem, jak wyglądają i smakują kibiny, a jak czebureki:)<br />Julianna Bednarczukhttps://www.blogger.com/profile/10791553653980358338noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5585268957740339222.post-64774295725432492332023-01-10T01:09:08.063+01:002023-01-10T01:09:08.063+01:00Jeżeli w karaimskiej budce to nie były czebureki ,...Jeżeli w karaimskiej budce to nie były czebureki ,tylko kibiny Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5585268957740339222.post-7303121108971265592022-01-27T13:48:56.442+01:002022-01-27T13:48:56.442+01:00zrobiłam - pyszne :)zrobiłam - pyszne :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5585268957740339222.post-46313393880573253962021-04-29T20:38:22.448+02:002021-04-29T20:38:22.448+02:00Jeśli takie smakują... Ja wolę wersję "przek...Jeśli takie smakują... Ja wolę wersję "przekombinowaną".Julianna Bednarczukhttps://www.blogger.com/profile/10791553653980358338noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5585268957740339222.post-12551551699901148722021-04-29T18:30:20.627+02:002021-04-29T18:30:20.627+02:00jak dla mnie zbyt przekombinowane. czebureki to pr...jak dla mnie zbyt przekombinowane. czebureki to proste danie a wiec zwykle ciasto na pierogi a farsz to mieso czosnek bulion pieprz i sol do smaku. mieso ma byc brejowate aby w pierogu sie gotowalo w rosole. ja robie zapiekane w piekarniku posmarowane jajkiem.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5585268957740339222.post-75720101146870818702019-12-23T15:49:32.372+01:002019-12-23T15:49:32.372+01:00Dodaj masła do farszu 1/3 kostki na pół kg trochę ...Dodaj masła do farszu 1/3 kostki na pół kg trochę koperku świeżegoAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5585268957740339222.post-60561148397757724112019-10-25T15:33:49.837+02:002019-10-25T15:33:49.837+02:00U mnie wychodzi zawsze miękkie i dobrze się "...U mnie wychodzi zawsze miękkie i dobrze się "bąbluje" podczas smażenia. Dlaczego wyszło twarde - za dużo mąki (mąka ma różną wilgotność, dlatego nie należy dodawać jej co do grama) albo za grubo rozwałkowane ciasto (ja wałkuję jak na pierogi, ew. troszeczkę grubiej). Proszę też zwrócić uwagę, że szklanka mąki to ok 150g, zatem 4 szklanki to jest 600g. <br />Julianna Bednarczukhttps://www.blogger.com/profile/10791553653980358338noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5585268957740339222.post-59699582196540353322019-10-25T15:21:39.348+02:002019-10-25T15:21:39.348+02:00Przepraszam ale wg mnie to nie jest przepis na cze...Przepraszam ale wg mnie to nie jest przepis na czebureki. Ciasto nie takie. Te wyszło twarde i zbite. Jadłem czebureki nie raz i ciasto powinno być zdecydowanie lżejsze.l.drazewskihttps://www.blogger.com/profile/10776263640161046623noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5585268957740339222.post-6753872782372102652019-07-21T18:42:15.664+02:002019-07-21T18:42:15.664+02:00Czebureków nie da się nie lubić, każde smakują pys...Czebureków nie da się nie lubić, każde smakują pysznie. Może wypróbuję kiedyś Pan i mój przepis:)Julianna Bednarczukhttps://www.blogger.com/profile/10791553653980358338noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5585268957740339222.post-8470542142903846932019-07-20T20:24:00.548+02:002019-07-20T20:24:00.548+02:00Witam. Ja dziś robiłem z przepisu Ukraińskiego kuc...Witam. Ja dziś robiłem z przepisu Ukraińskiego kucharza. Ciasto: tylko mąka, woda i odrobina soli. Farsz : mięso z łopatki wieprzowe, duża cebula, pieprz, sól, koperek, mleko. Placek wielkości talerza rozwałkowany cieniutko. Farszu tylko łyżkę stołową. rozsmarować delikatnie tylko na jednej połowie placka , skleić. Smażyć na głębokim oleju. Częstowałem sąsiadów, Panów Ukraińców i rodzinę. wszyscy mówili, że są przepyszne. Dawno temu w 96 roku jadłem w Moskwie i nareszcie zrobiłem sobie te pyszności.andrzej1https://www.blogger.com/profile/12886370245460948507noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5585268957740339222.post-58666405537464762452019-06-17T08:56:34.212+02:002019-06-17T08:56:34.212+02:00Mięso nie będzie surowe. Nakładam cienką warstwę, ...Mięso nie będzie surowe. Nakładam cienką warstwę, na ostatnim zdjęciu widać - czebureki są płaskie, więc spokojnie zdąży się ugotować. Julianna Bednarczukhttps://www.blogger.com/profile/10791553653980358338noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5585268957740339222.post-68702885432360124642019-06-14T10:14:31.424+02:002019-06-14T10:14:31.424+02:00Zawsze mam obawy ,że to mięso surowe nie zdąży się...Zawsze mam obawy ,że to mięso surowe nie zdąży się ugotować, czy mam rację?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10028311242300648038noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5585268957740339222.post-58111265125873913062019-01-07T12:12:13.833+01:002019-01-07T12:12:13.833+01:00Dokładnie tak, można dodać wodę lub bulion zamiast...Dokładnie tak, można dodać wodę lub bulion zamiast kefiru. Spotkałam się nawet z wersją ze śmietaną. W każdym przypadku czebureki są pyszne:)<br />Pozdrawiam serdecznie!Julianna Bednarczukhttps://www.blogger.com/profile/10791553653980358338noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5585268957740339222.post-45162233780804303562019-01-06T18:21:04.993+01:002019-01-06T18:21:04.993+01:00w rosyjskich przepisach dodaje się do farszu wode ...w rosyjskich przepisach dodaje się do farszu wode lub bulion oraz sporo startej cebuli a do ciasta nie masło tylko olej/oliwa /Farsz powinien być niezbyt gesty Pozdrawiam i zycze sukcesow kulinarnych i nie tylko...Zofijka Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5585268957740339222.post-28143153830157625362018-12-10T15:29:54.866+01:002018-12-10T15:29:54.866+01:00Pozostaje życzyć powodzenia w poszukiwaniach "...Pozostaje życzyć powodzenia w poszukiwaniach "oryginału";) <br />Julianna Bednarczukhttps://www.blogger.com/profile/10791553653980358338noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5585268957740339222.post-14880240085219590152018-12-09T23:10:31.264+01:002018-12-09T23:10:31.264+01:00nie znalazłam tu ani jednego "PRAWDZIWEGO&quo...nie znalazłam tu ani jednego "PRAWDZIWEGO" przepisu, same kombinacje własne,<br />zagubiłam oryginał i ni cholery z tych podanych przepisów nie wychodzi, a przepisy na farsze zwłaszcza mięsne przewidziane do oryginalnych czebureków, to czysta porażka!s_jhttps://www.blogger.com/profile/09554619035206818048noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5585268957740339222.post-73489725115614753852018-03-04T17:55:34.498+01:002018-03-04T17:55:34.498+01:00zdecydowanie smażone! I ze świeżego mięsa, a nie w...zdecydowanie smażone! I ze świeżego mięsa, a nie wcześniej ugotowanego.Julianna Bednarczukhttps://www.blogger.com/profile/10791553653980358338noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5585268957740339222.post-29988053837891346892018-03-04T15:06:39.308+01:002018-03-04T15:06:39.308+01:00może pani i mieszka 20 lat na Ukrainie (ja urodził...może pani i mieszka 20 lat na Ukrainie (ja urodziła się na Ukrainie i mieszkała tam 40 lat )nigdy nie pieczone w piekarniku a zawsze smażone na głębokim oleju, nawet kiedyś były sprzedawane na ulicach i przy bazarach i tylko smażone.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08145385908525269365noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5585268957740339222.post-54444322000066674272016-08-27T08:04:12.049+02:002016-08-27T08:04:12.049+02:00Jadłam na Helu ,przepyszne i sama robiłam juz dwa ...Jadłam na Helu ,przepyszne i sama robiłam juz dwa razy ,dzisiaj trzeci raz będę robic .Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5585268957740339222.post-55876770276595147612014-04-12T22:23:11.716+02:002014-04-12T22:23:11.716+02:00To teraz nie będziecie musieli jechać specjalnie n...To teraz nie będziecie musieli jechać specjalnie na czebureki:) a może wyjazdy od dziś będą miały inny cel?:)Julianna Bednarczukhttps://www.blogger.com/profile/10791553653980358338noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5585268957740339222.post-11655117971935514752014-04-12T17:53:45.876+02:002014-04-12T17:53:45.876+02:00Genialnie wyszły! Dodałam trochę czosnku, mąż mnie...Genialnie wyszły! Dodałam trochę czosnku, mąż mnie teraz nosi na rękach bo zdarzało nam się już jeździć na Ukrainę i Litwę specjalnie po to, żeby najeść sie tych cudów :-DAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5585268957740339222.post-16598282911823056612014-03-06T14:40:06.002+01:002014-03-06T14:40:06.002+01:00Bardzo się cieszę, że smakowały!:)Bardzo się cieszę, że smakowały!:)Julianna Bednarczukhttps://www.blogger.com/profile/10791553653980358338noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5585268957740339222.post-81642143043616051622014-03-06T13:51:52.466+01:002014-03-06T13:51:52.466+01:00Zrobiłam z tego przepisu. Pyszne są!Zrobiłam z tego przepisu. Pyszne są!Istriahttps://www.blogger.com/profile/02659699188221193218noreply@blogger.com