piątek, 26 października 2018

Marchew i seler na dobre samopoczucie

Marchew i seler na dobre samopoczucie



Smaczną i zdrową propozycją dla zabieganych i dbających o zdrowie są świeże soki Cymes z Pojezierza Wałeckiego. Dlaczego właśnie soki? Ponieważ pijąc soki, dostarczamy mu ważnych składników, niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania, a jednocześnie nawadniamy organizm.
Aby otrzymać 1 litr wyciskanego soku potrzeba ok. 1,5-2 kg surowca. Czy łatwo jest zjeść 1,5 kg marchewek? Świeży sok z warzyw to dobry pomysł pod każdym względem! Na całkowite strawienie dań z warzyw i przyswojenie ich składników odżywczych organizm potrzebuje kilku godzin i dlatego wypicie świeżego soku Cymes w ciągu zajętego dnia będzie znacznie lepszym rozwiązaniem, tym bardziej, że można go znaleźć w sklepowych lodówka na terenie całej Polski.
Ze względu na walory odżywcze, godny polecenia jest szczególnie sok marchwiowo-selerowy Cymes z Pojezierza Wałeckiego, który łączy unikalne właściwości obu tych warzyw. Seler zawiera witaminę A, C (w dwukrotnie więcej niż cytrusy!) oraz witaminy z grupy B. Jego największym atutem są składniki mineralne – magnez, wapń, fosfor i potas. Warzywo wzmacnia układ odpornościowy, oczyszcza organizm z toksyn i podobnie jak marchew pobudza przemianę materii. Dzięki zawartości karotenoidów, barwne korzenie marchwi nadają skórze lśniącego koloru, wzmacniając także wzrok.
Jeśli sięgniesz po sok oznaczony symbolem „Jakość Tradycja”, masz dodatkową pewność, że produkt ten charakteryzuje tradycyjny skład i sposób wytwarzania, a surowce, z którego został przygotowany, pochodzą z gospodarstw ekologicznych lub stosujących dobre praktyki rolnicze i hodowlane. To właśnie dzięki temu zachowuje swój wyjątkowy, lokalny charakter.


2 komentarze:

  1. Nie miałam okazji próbować soku marchwiowo-selerowego, ale z chęcią kiedyś wypróbuję :)

    OdpowiedzUsuń

Drukuj