wtorek, 16 lutego 2016

Jajka z musem z tuńczyka

Zaczął się Wielki Post, zatem i odliczanie do Wielkanocy czas zacząć. Potrawy z jajek będą miały wzięcie. Na blogu pojawi się kilka pomysłów na faszerowane jajka. Proponuję na początek mus z tuńczyka.

Składniki:
6 jajek
1 puszka tuńczyka w sosie własnym
pieprz świeżo mielony
1 łyżka oleju lnianego
szczypiorek

Tuńczyka osączyć z zalewy.
Jaja ugotować na twardo, obrać, przekroić na pól. Ostrożnie wyjąć żółtka i zmiksować je tuńczykiem i olejem na gładki mus. Doprawić do smaku.
Mus przełożyć do rękawa z ozdobną końcówką i wypełnić nim połówki jajek. Przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem.
Smacznego!

7 komentarzy:

  1. Bardzo lubię takie faszerowane jajka :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jajka i tuńczyka uwielbiam,więc chętnie takie pyszności zrobię:)

    OdpowiedzUsuń
  3. akurat zalega mi 3pack tuńczyka, czas poćwiczyć przed Wielkanocą

    OdpowiedzUsuń
  4. Tuńczyka lubimy i w postaci takiego musu pewnie jest fajnie delikatny :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. delikatny, kremowy i rozpływający się w ustach:)

      Usuń
  5. Świetny pomysł na jajka :) Na Święta i na niejedną imprezę będą idealne :)))

    OdpowiedzUsuń

Drukuj