wtorek, 14 października 2014

Makaron z łososiem i szpinakiem



Nie zawsze trzeba spędzić w kuchni kilka godzin, żeby wyczarować coś pysznego. Makaron z łososiem i szpinakiem jest szybki i łatwy do zrobienia, a smak zadowoli niejednego smakosza.
Polecam!

Składniki:
300g ulubionego makaronu (u mnie kokardki)
300g filetu z łososia
100g świeżego szpinaku
1 kulka mozzarelli
2 łyżki oliwy z oliwek
zioła do ryb
1 ząbek czosnku
sól morska
płatki chilli
pieprz czarny

Filet podzielić na 2 kawałki, posolić, doprawić ziołami, odstawić na godzinę do lodówki.
Szpinak opłukać.
Na patelni rozgrzać oliwę, usmażyć filety z obu stron, wyłożyć na talerz i wstawić do nagrzanego piekarnika. Na oliwę wrzucić posiekany czosnek, gdy się zrumieni, dodać szpinak, smażyć chwilę, aż szpinak zwiędnie.
W międzyczasie ugotować makaron. Makaron odcedzić, wyłożyć na talerze, na makaron ułożyć kawałki łososia, szpinak oraz kawałki mozzarelli. Przed podaniem posypać chilli.
Smacznego!


6 komentarzy:

  1. czy może być cos lepszego od połączenia makaronu, szpinaku i łososia? ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pysznie to zrobiłaś :-) mniam. Wygląda rewelacyjnie i pewnie też tak smakuje :-)

    OdpowiedzUsuń

Drukuj