środa, 31 maja 2017

Koktajl bananowo-czekoladowy z siemieniem lnianym


Koktajle cieszą się u nas wzięciem, nawet męska połówka co raz częściej wyciąga blender. Bywa owocowo, bywa warzywnie, ale niezależnie od składników zawsze jest smacznie. Dziś koktajl bananowy z kakao, mlekiem migdałowym i siemieniem lnianym. Do przygotowania koktajlu można użyć też zwykłego mleka krowiego albo innego roślinnego.
Szybko miksuję i lecę, bo szkoda marnować taki piękny dzień na siedzenie w domu:)

Składniki (na 1 porcje):
150ml mleka migdałowego
1 łyżka siemienia lnianego
1 dojrzały banan
1 łyżeczka kakao

Banan obrać i pokroić. Wszystkie składniki umieścić w blenderze, zmiksować na koktajl.
Pić od razu.



10 komentarzy:

  1. Siemie lniane nadaje fajnej "śliskiej" konsystencji :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo fajny przepis :) Pyszności :)

    OdpowiedzUsuń
  3. u nas też koktajle wszelakie są mile widziane :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Chcę ten koktajl! Tak, tak, tak! :)
    Już od dawna chciałam coś podobnego zrobić (smak bananowy z czekoladą to pyszności), ale jakoś tak schodziło.
    Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Chyba wyciągnę kielich już obok miksera :) Będzie na wierzchu to częściej użyję :) Banany i kakao to jest to.

    OdpowiedzUsuń
  6. Fajne połączenie - udowadniasz, że może być smacznie i zarazem zdrowo:)

    OdpowiedzUsuń
  7. Pyszna sprawa! Uwielbiam ten smak :)
    http://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń

Drukuj