piątek, 15 listopada 2013

Pasta makrelowa

Jak piątek, to ryba;) Ale tę pastę mogłabym jeść nie tylko w piątki - z chrupiącą bagietką bądź kromką pełnoziarnistego ciemnego chleba... Taka prosta, a taka pyszna:) Polecam!





1 wędzona makrela (ok 300g)
2 kiszone ogórki
100g żółtego sera
2 łyżki majonezu
pieprz do smaku
opcjonalnie: ketchup

Makrelę obrać dokładnie z ości, rozdrobić widelcem, dodać pokrojone w kostkę ogórki, starty ser. Doprawić do smaku pieprzem, dodać majonez i wymieszać. Smacznego:)

2 komentarze:

  1. Znalazłam przez przypadek to cudne miejsce szukając przepisu na ciasto napoleon. Widzę, że rozgoszczę się na dłużej, bo wiecej przepisów w oko mi wpadło. Smakowicie tutaj baaaaaardzo. Pozdrawiam jesiennie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. dziękuję za miłe słowa;) miło mi bardzo i zapraszam częściej!! życzę wielu udanych wypieków i pysznych potraw!

    OdpowiedzUsuń

Drukuj