niedziela, 19 maja 2013

Wielkie testowanie i świadome odżywianie!

W piątek wieczorem ktoś zapukał do drzwi. Otworzyłam - kurier trzymał wielką ciężką paczkę, pełną produktów do testowania z serwisu Świadome odżywianie (https://www.facebook.com/SwiadomeOdzywianie).
W paczce znalazłam dużo bakalii firmy Kresto: morele, śliwki, rodzynki, wiórki kokosowe, ziarna słonecznika, płatki i słupki migdałowe; kandyzowane skórki i wisienki GoldPack, tarte migdały, orzechy laskowe i włoskie oraz mielony mak firmy BackMit, olej rzepakowy Rapso, rękawicę, fartuszek, torbę zakupową oraz czapkę od Rapso.


Przy okazji przytoczę kilka ciekawostek dotyczących oleju Rapso. O innych produktach będę pisać w miarę ich wypróbowania. Już mam kilka pomysłów na wykorzystanie;) Zapowiada się pysznie!

Olej Rapso to 100% olej rzepakowy z ekologicznych upraw. To produkt naturalny dla odżywiających się świadomie.
Co wyróżnia ten olej:
Rzepak jest poddawany delikatnemu tłoczeniu, ale bez ekstrakcji.
Uszlachetnienie następuje w naturalny, fizyczny sposób - bez dodawania środków chemicznych.
Rapso jest olejem jadalnym bez cholesterolu.
Zawiera ok. 60% (+/- 2%) prostych nienasyconych kwasów tłuszczowych (kwasów olejowych).
Ponad 30% złożonych nienasyconych kwasów tłuszczowych (np. kwas linolowy) zawartych w Rapso jest wartych polecenia ze względów żywieniowych.
Uniwersalny olej jadalny do stosowania w nowoczesnej kuchni.
Do chrupkich sałatek, do gotowania, duszenia, pieczenia i smażenia frytek.
Szklana butelka chroniąca zawartość przed światłem zapewnia wysoką jakość produktu i jest przyjazna dla środowiska. 

1 komentarz:

Drukuj