wtorek, 21 maja 2013

Fasolka szparagowa z pestkami słonecznika



 Na obiad dziś była fasolka szparagowa. Miałam jeszcze zapas zamrożonej, jednak z utęsknieniem czekam już na świeżą. Lubię ją przyrządzoną w tradycyjny sposób, z masłem i bułką. Jednak chciałam nieco odchudzić tradycyjne danie. Wyszło pysznie!



0,5 kg fasolki szparagowej
3 łyżki bułki tartej
3 łyżki ziaren słonecznika (użyłam Kresto)
Olej rzepakowy Rapso
1 łyżka sosu sojowego
Sól

Umytą fasolkę wrzucić do osolonej wrzącej wody, gotować ok. 10-13 minut. Bułkę zrumienić na oleju, dodać fasolkę, polać sosem sojowym, wymieszać, posypać ziarnami słonecznika.


Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza

Drukuj