czwartek, 17 lutego 2022

Kanapka z hummusem, awokado i jajkiem

Kanapka z hummusem, awokado i jajkiem


 

 Jak ja lubię takie niebanalne kanapki! takie pełne smaków, ciekawych składników, połączenia tekstur. Ta kanapka z hummusem, awokado i jajkiem podbiła moje podniebienie od pierwszego kęsa. Poniżej znajdziecie listę składników i sposób jej wykonania, proporcje są raczej na oko:) 

Na moim instagramie w rolce możecie zobaczyć, jak przygotować taką kanapkę krok po kroku.

Kanapka z hummusem, awokado i jajkiem 

Składniki:

  • kromka chleba
  • hummus (u mnie z suszonymi pomidorami)
  • awokado
  • jajko
  • żółty ser
  • sól, pieprz, czarnuszka
  • szczypiorek i natka pietruszki 

Chleb podpiec w tosterze lub na suchej patelni. Posmarować hummusem. 

Kawałek awokado pokroić w plasterki, ułożyć na hummusie.

Jajko usmażyć wg uznania (ja lubię smażone na wodzie, smakuje delikatnie i ma płynne żółtko). Doprawić sola i pieprzem. 

Gorące jajko wyłożyć na kanapkę, posypać serem, czarnuszką i posiekanym szczypiorkiem i natką. 

Podawać od razu.

Smacznego!

Kanapka z hummusem, awokado i jajkiem


2 komentarze:

Drukuj