środa, 23 lutego 2022

Opiekane kanapki z patelni


Opiekane kanapki z patelni

Macie dość banalnych kanapek? A gdyby spróbować inaczej - do środka włożyć ulubione składniki, a z wierzchu posmarować masłem i podpiec na patelni. Takie opiekane kanapki w stylu panini są po prostu pyszne! Chrupiące, z ciągnącym się serem... Powiadam Wam: bajka! Kto zrobi na śniadanie?
Ps. Ze składnikami można kombinować do woli wg uznania i zawartości lodówki, ale koniecznie musi być ser:) 
 
W rolce na moim instagramie możecie zobaczyć etapy przygotowania kanapek;) 

Opiekane kanapki z patelni 

Składniki:
kilka kromek dobrego chleba 
ser pleśniowy 
ser żółty
suszone pomidory
szynka dojrzewająca lub zwykła wędzona
awokado
zioła
masło
 
Ser i szynkę pokroić w cienkie plastry. Z awokado zdjąć skórkę i również pokroić w plastry.
Na chleb wyłożyć ser, szynkę, awokado, suszone pomidory. Kromki chleba złożyć po dwie. Z wierzchu z obu stron posmarować cienko masłem. Wyłożyć na suchą patelnię, smażyć na średnim ogniu kilka minut z każdej strony, można pod przykrywką, żeby ser lepiej się roztopił. 
Zdjąć z patelni, przekroić na pół. Podawać od razu.
Smacznego!

Opiekane kanapki z patelni

3 komentarze:

Drukuj