Coś lekkiego, coś zdrowego, coś smacznego. Roladki z cukinii nadziane serkiem z dodatkiem czosnku. W sam raz na kolację lub przekąskę. Jak dobrze, że sezon na cukinie jeszcze będzie trwać przez najbliższy miesiąc:)
Składniki:
2 młode cukinie (ok. 25cm długości)
200g serka twarogowego
sól do smaku
ząbek czosnku
ostra mieszanka przypraw
kilka pędów szczypiorku
łyżka listków tymianku
Cukinie pokroić wzdłuż w plastry o grubości do pół centymetra, obsmażyć na suchej patelni lub na patelni grillowej. Serek wymieszać ze zmiażdżonym czosnkiem, doprawić do smaku solą, tymiankiem i ostrą mieszanką przypraw. Serkiem smarować płaty cukinii, zwijać w roladki, przewiązać szczypiorkiem.
Smacznego!
Składniki:
2 młode cukinie (ok. 25cm długości)
200g serka twarogowego
sól do smaku
ząbek czosnku
ostra mieszanka przypraw
kilka pędów szczypiorku
łyżka listków tymianku
Cukinie pokroić wzdłuż w plastry o grubości do pół centymetra, obsmażyć na suchej patelni lub na patelni grillowej. Serek wymieszać ze zmiażdżonym czosnkiem, doprawić do smaku solą, tymiankiem i ostrą mieszanką przypraw. Serkiem smarować płaty cukinii, zwijać w roladki, przewiązać szczypiorkiem.
Smacznego!
to jedno z moich ulubionych połączeń smakowych - młoda cukinia, serek i duużo czosnku :)
OdpowiedzUsuńSuper się prezentują i z całą pewnością także doskonale smakują :-)
OdpowiedzUsuń