środa, 4 stycznia 2023

Pasta z wędzonej makreli z pieprzem

Pasta z wędzonej makreli


Pasta z wędzonej makreli

 

Pasta z wędzonej makreli jest świetnym pomysłem na kolację, ale sprawdzi się również jako przekąska na imprezach. Może być również traktowana jako sałatka;)

Przygotowałam ją z dodatkiem czerwonego pieprzu - pycha! 

 

Polecam również inne pasty kanapkowe

Pasta z wędzonej makreli

Kanapkowa pasta śledziowo-jajeczna

Pasta z buraka i słonecznika 

Pasta z awokado z serkiem 

 

Pasta z wędzonej makreli z pieprzem

Składniki:
  • 1 wędzona makrela (ok 300g)
  • 2 kiszone ogórki
  • 100g żółtego sera
  • 2 łyżki majonezu
  • czerwony pieprz do smaku
  • natka pietruszki lub szczypiorek


Makrelę obrać dokładnie z ości, rozdrobić widelcem.

Ogórki pokroić w drobną kostkę, odcisnąć. Ser zetrzeć na dużych oczkach. Doprawić do smaku czerwonym pieprzem, dodać majonez i wymieszać. Posypać posiekana natką pietruszki lu szczypiorkiem.

Smacznego:) 

Pasta z wędzonej makreli

6 komentarzy:

  1. Robię taką dokładnie - smakuje wybornie, pozdrowienia :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Robię podobną pastę i lubię. Chętnie spróbuję też powyższą wersję. :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wyśmienita pasta do pieczywa. Z makreli bardzo lubię. :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Dawno nie jadlam takiej pasty. Czuję chęć na taką kanapkę

    OdpowiedzUsuń
  5. Nie przepadałam do tej pory za wędzoną makrelą, ale w formie pasty i z dodatkiem czerwonego pieprzu, brzmi to bardzo interesująco. Z pewnością spróbuję.

    OdpowiedzUsuń
  6. Świetna propozycja, zwłaszcza z dodatkiem czerwonego pieprzu. Wypróbuję przepis.

    OdpowiedzUsuń

Drukuj