czwartek, 10 października 2019

Sałatka z winogronami, orzechami i serem



O tym, że winogrona i ser to pyszne połączenie, nie muszę chyba nikogo przekonywać;) Ostatnio rozsmakowałam się w serach z niebieską pleśnią, czego dowodem jest ta oto sałatka. Jest lekka, idealnie sprawdzi się jako przystawka albo kolacja, z kieliszkiem białego wina, świeżą bagietką... Chyba dziś zarządzę powtórkę... szczególnie z winem;)

Sałatka z winogronami, orzechami i serem

Składniki (na 3-4 porcje):
spora garść liści szpinaku (najlepiej baby)
spora garść rukoli
100g sera z niebieską pleśnią
2 garści ciemnych winogron
garść orzechów włoskich
sok z cytryny 

Liście opłukać i osuszyć na ręczniku. Ser pokroić w kostkę. Winogrona przekroić na pół, usunąć pestki. Orzechy grubo posiekać.
Wszystkie składniki wyłożyć na talerz, skopić sokiem z cytryny.
Smacznego!


3 komentarze:

Drukuj